Retrospectiva anului 2018

Anul 2018 a început cum nu se putea mai prost pentru mine. La puțin timp după revelion, am avut onoarea de a mă trezi într-un loc mistic. Era întuneric, iar din jur se auzea un glas lin: „Gata, ai scăpat!”. Ușor, ușor, apoi tot mai tare, urmat de un zgâlțâit continuu. „Heeei, gata, trezește-te!”, striga asistenta medicală care mă „readusese la viață”. Am deschis ochii și am scrutat albul imaculat al tavanului blocului operator. Eram la spital și tocmai mă trezisem din anestezie. Mă simțeam letargic și mă durea fiecare os al feței. Dar lipsea un lucru: nu mai aveam deviație de sept.

Durerile postoperatorii m-au chinuit vreo două-trei luni, timp în care am mers frecvent la spital, pentru curățare(un fel de tortură modernă) și alte controale.

Printre dureri, mici infecții și săculeți de pastile, își făcea apariția și câte-o poezioară. Una mai tristă, alta mai veselă… toate cuprindeau o parte din mine, iar manuscrisele deveneau din ce în ce mai numeroase. Scriam având un scop precis: debutul meu în lumea mirobolantă a scriitorilor. Trebuia să-mi îndeplinesc cel mai mare vis al existenței mele organice și spirituale.

Spre sfârșitul lunii mai, am absolvit Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” din București, iar emoțiile resimțite în acea zi mă bântuie și în prezent.

La începutul lunii iunie, după nopți nedormite și zeci de scrieri, rescrieri, tăieturi și ștersături, manuscrisul meu a fost tipărit și publicat sub titlul „Poezie între patru pereți”. Un debut în universul scriitoricesc. Un vis îndeplinit. O satisfacție, realmente, inefabilă!

Publicarea cărții mele de debut a fost succedată de o etapă foarte grea, poate chiar mai dificilă decât scrierea în sine: promovarea. Apelând la o editură micuță, n-am putut beneficia de servicii de publicitate, și a trebuit să mă ocup singur de acest lucru. Am organizat concursuri, am oferit cărți spre recenzare(unele expedieri n-au fost tocmai inspirate), am creat materiale pentru pagina de autor și am investit sume importante în postări plătite pe Facebook. Nu pot spune că am atins succesul, dar interesul pentru cartea mea a fost mulțumitor. N-a fost un debut extraordinar, însă a fost decent.
Din primul tiraj mai sunt disponibile foarte puține exemplare, iar tipărirea unui nou tiraj este luată în calcul în acest moment.

Pe 1 decembrie 2018, de Ziua Națională a României și, totodată, ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la făurirea Marii Uniri de la 1918, au fost publicate două dintre poeziile mele în primul număr al revistei „Scriitorul”, o publicație disponibilă pentru început online, care poate fi citită folosind ACEST LINK

Tot în anul 2018, am reușit să finalizez 25 de cărți și să abandonez aproximativ 10. Obiectivul meu nu a fost atins, știu că puteam mai mult, însă am depins de liniștea care a lipsit cu desăvârșire.
Top 10 cărți citite în 2018
1. „Hoțul de cărți” – Markus Zusak, cartea pe care o voi iubi toată viața
2. „Bibliotecara de la Auschwitz” – Antonio G. Iturbe
3. „Pe culmile disperării” – Emil Cioran
4. „Elevul Dima dintr-a șaptea” – Mihail Drumeș
5. „Harry Potter și piatra filosofală” – J. K. Rowling
6. „Agonie mentală” – Veit Etzold
7. „Tăietura finală” – Veit Etzold
8. „Câinele, adevăratul meu prieten” – W. Bruce Cameron
9. „Fata din tren” – Paula Hawkins
10. „În ape adânci” – Paula Hawkins

În definitiv, lăsând deoparte problemele medicale și alte dificultăți minore, anul care ne va părăsi în scurt timp a fost un an bun, destul de productiv, în care am absolvit liceul, mi-am făcut debutul într-o revistă, am publicat prima carte, am citit cărți bune și am avut reflecții interesante.

Ce-mi doresc de la anul 2019? Mai multă lectură, mai multă poezie, mai multă filosofie, mai multe nopți nedormite din cauza scrisului, mai multe momente în care să am discuții lăuntrice profunde, mai multă motivație și mai multă inspirație.
Lunga enumerație de mai sus nu-mi este suficientă. În anul 2019 VREAU să public cea de-a doua carte. Că va fi romanul a cărui scriere îmi albește părul, că va fi volumul de poezii pe care-l reorganizez frecvent, asta e mai puțin semnificativ. Important e ca din mâinile mele să mai iasă o nouă minunăție.

Am să închei acest articol prin a vă ura un an nou plin de bucurie, iubire, reușite în orice activitate pe care o desfășurați, lecturi mirobolante și liniște lăuntrică! La mulți ani!

De unde se poate comanda cartea mea?

-> Libris.ro  CEA MAI BUNĂ OFERTĂ! 

20 lei + 7 lei livrarea prin Cargus/Fan Courier! Voucher: „abundenta”


-> Piațadecarte.net 

-> CEL.ro  

-> Esteto.ro 

-> Dc-shop.ro 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.