Noutăți în bibliotecă #1

Ieri, elefant.ro a activat voucherul BOOKS50 care îți oferă posibilitatea să cumperi majoritatea cărților disponibile pe site, cu o reducere de 50%. Codul se introduce în pagina de finalizare a comenzii și înjumătățește prețul cărților din coș.

Nu am putut rezista și mi-am comandat și eu șapte titluri, după 3-4 ore de căutări, profitând pentru a doua oară de aceste reduceri în anul 2018. Astăzi, la prânz, cărțile au sosit, nemaiexistând probleme cu coperțile, elefant.ro dovedind că  pot trimite și colete nedeteriorate. Carțile m-au costat 130 de lei(transport inclus). O afacere foarte bună!

Am ales patru volume ale scriitorilor clasici, pe lângă dorința de a le citi existând și dorința de a crește numărul cărților din colecția editurii Corint, „Clasici ai literaturii universale”, disponibile în micuța mea bibliotecă. De asemenea, am ales o carte despre viața poetului meu preferat, Mihai Eminescu, dorindu-mi să-l cunosc mai bine. Tot legat de poeți, mi-am dorit volume de poezie, pentru a-mi dezvolta mai bine spiritul scriitoricesc în acest sens, asa că am ales două volume care cuprind poeziile lui George Bacovia și ale lui Nichita Stănescu. Ultima carte aleasă aparține categoriei ficțiune istorică și este dedicată celor care au îndrăgit „Hoțul de cărți”, eu aflându-mă printre norocoșii care au citit romanul superb, scris de Markus Zusak.

Mă bucur pentru toate achizițiile făcute.

Cele 7 cărți comandate

 

 

 

1. „Frații Karamazov”(două volume) – F. M. Dostoievski                           LINK

Celebrul roman al scriitorului rus, F. M. Dostoievski mi-a atras imediat atenția și am vrut neapărat să-l am în bibliotecă. Este ultimul roman al lui Dostoievski, scris între anii 1878 – 1880, fiind considerat o operă la nivel mondial.
Romanul este înțesat de o serie de întrebări cu caracter filozofic, ca de exemplu: a murit Dumnezeu?, cărora Dostoievski le propune soluții interesante, cât și de conflicte apărute între ateism și conștiința religioasă.

Într-un eseu publicat în 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume.

2. „Părintele Serghi și alte proze” – Lev Nicolaevici Tolstoi                       LINK

A doua carte îi aparține tot unui rus, Lev Tolstoi.

De la schițe cu parfum de povestioare din paterice si până la zguduitoarea nuvelă care dă titlul acestei antologii, textele prezentate vor reuși nu doar să îl farmece pe cititorul modern grație frumuseții lor simple, ci și să îl facă să își pună întrebări profunde și, de ce nu, să se transforme, cathartic.

Antologia conține 11 schițe si nuvele tolstoiene.

3. „Eugenie Grandet” – Honore de Balzac                                                       LINK

Marele scriitor francez, Honore de Balzac a ajuns în sfârșit în biblioteca mea.

„Situațiile cele mai patetice, confruntările cele mai implacabile din Comedia umană sunt, cel mai adesea, ca și aici [în Eugénie Grandet] niște tragedii ale vieții private, neobservate sau chiar nebănuite, care au dus la zdrobirea unor existente.“ – Maurice Bardèche

„… Balzac și-a atribuit adesea doar meritul realizării unui inventar gigantic. Comedia umana: titlul însuși implică o distanță, sugerează că Balzac e spectator, că se abține să fie părtinitor si ca descrie lumea ca atare. El este secretarul societății franceze care își compune, chiar ea, propria istorie.“ – Gaetan Pichon

4. „Viața lui Mihai Eminescu” – George Călinescu                                           LINK

Îmi doresc să-l cunosc mai bine pe marele poet, Mihai Eminescu, iar această carte mă va ajuta cu siguranță.

„Ediția anastatică a lucrării apărute la Editura Cultura Natională, București, 1932. Prezenta Viață a lui Mihai Eminescu nu este o viață romantică, ci o biografie critică, alcatuită cu toata băgarea de seama după toate izvoarele ce ne-au fost la îndemână și cu scopul de a strânge laolaltă știrile așa risipite și contradictorii asupra poetului.“ – G. Calinescu

5. „Poezii” – George Bacovia                                                      LINK

Un volum de poezii foarte interesant publicat de editura Cartex 2000 în anul 2016.

„Dormeau adânc sicriele de plumb,
și flori de plumb si funerar vestmînt –
Stam singur în cavou… și era vint…
și scîrtîiau coroanele de plumb.

Dormea întors amorul meu de plumb
Pe flori de plumb, și-am inceput să-l strig –
Stam singur lângă mort… și era frig…
și-i atîrnau aripile de plumb.”  – PLUMB, G. Bacovia

6. „111 cele mai frumoase poezii” – Nichita Stănescu                                             LINK

Nichita Stănescu stă alături de George Bacovia pe raftul bibliotecii, așteptând momentul în care voi deschide cartea și îl voi lăsa să-mi încânte sufletul.

Nichita este un soare care se indeparteaza de sistemul nostru poetic, dar ale carui raze ne vor mai incalzi inca multa vreme. Scopul antologiei de fata este reinventarea fenomenului Nichita pentru generatiile care inteleg si degusta poezia altfel decat cei care i-au fost contemporani.“ – Felix Nicolau

7. „Bibliotecara de la Auschwitz” – Antonio G. Iturbe                                        LINK

Un nou roman din categoria ficțiune istorică ajunge pe rafturile mele. După ce am citit „Hoțul de cărți” și am fost fascinat, am aflat că mai există o carte care tratează același subiect și mi-am dorit-o cu insistență. Dorința mi s-a îndeplinit astăzi și sunt foate fericit.

Abia aștept să le citesc și să vă spun părerea mea despre ele. Cărțile sunt în continuare la reducere, pe elefant.ro .

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.