„Unde se avântă vulturii” – Alistair MacLean (recenzie)

24099764_692209084310569_2046449125_n

Este Luni, ora 7:42 și eu scriu a doua recenzie din dimineața aceasta. Se pare că am o poftă nebună de scris. Literele îmi sunt Mic Dejun astăzi.

Astăzi povestesc despre „Unde se avântă vulturii”, scrisă de Alistair MacLean. Cartea a fost publicată de Editura Adevărul în anul 2009, regăsindu-se în Colecția 100 de cărți Adevărul, având 256 de pagini. Se poate comanda de AICI.

 

 

220px-AlistairMacLean.JPG

Alistair MacLean  (cunoscut și sub pseudonimul Ian Stuart) (n. 28 aprilie 1922 – d. 2 februarie 1987) a fost un scriitor scoțian de thriller. A suferit din cauza dependenței de alcool de care nu a reușit să scape niciodată. Alcoolismul fiind , de altfel , cauza morții lui din 1987.  (sursa: Wikipedia)

 

 

Acțiunea se petrece în anii celui de-al Doilea Război , avându-i ca protagoniști pe niște soldați englezi, care își riscă viața pentru a-l salva pe generalul Carnaby, răpit de germani.

Generalul se află în interiorul sediului serviciilor secrete germane, castelul Schloss Adler, o fortăreața impresionantă situată ,parcă, dincolo de cer, unde doar vulturii pot ajunge. De aici și titlul.

Acei vulturi își fac apariția și sunt următorii: Smith – un maior, un personaj incredibil de isteț, care se descurcă în orice situație, oricât de înfricoșătoare ar părea, având întotdeauna o soluție, un plan B. ; Schaffer – un locotenent destul de nepriceput și fricos la început, dar care se va remarca alături de Smith, în încercarea de a-l elibera pe Carnaby.; Mary – un agent dublu, iubita neoficială a lui Smith, dar viitoarea soție. Aceasta îi ajută pe cei doi aventurieri să pătrundă în castel.

s604x0_vultur

Generalul american răpit de naziști deoarece avea informații despre cel de-al doilea front, este de fapt un simplu actor plătit de englezi. Acesta este recuperat în cele din urmă, dar se vor da lupte grele pentru îndeplinirea misiunii.

Cartea este plină de întorsături de situație, îți este greu să te oprești din citit. Toată acțiunea se desfășoară în numai 24 de ore, dar este scrisă într-un mod remarcabil de Alistair MacLean.

A fost o lectură foarte plăcută, a unei cărți pe care nu o credeam a fi atât de reușită. Este o carte potrivită pentru week-end și sper să o citiți și voi, sau măcar să vizionați filmul. –> https://www.cinemagia.ro/filme/where-eagles-dare-acolo-unde-se-avanta-vulturii-7711/

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.