„De vorbă cu mine însumi” – Prentice Mulford (recenzie)

de-vorba-cu-mine-insumi_mareLuni, ora 6:54. Uau! Aceasta este cea mai matinală recenzie!

Am terminat de citit aseară cartea „De vorbă cu mine însumi” și mi s-a părut destul de interesantă.

Cartea abordează subiecte precum călătoria in somn, legea succesului, arta învățării, arta uitării, reîncarnarea oamenilor și a animalelor. Este descrisă puterea gândurilor pozitive, ale noastre și ale celor din jurul nostru, asupra bolilor. Sunt prezentate călătoriile spiritului în timpul somnului, pentru că, spune Prentice Mulford, spiritul părăsește corpul uman în timpul somnului și poate fi oriunde în lume, alături de alte spirite.

De asemenea, este descris procesul reîncarnării și efectele gândurilor mamei asupra spiritului aflat în pantece, a fetusului.

„Gâdurile atrag gânduri de același fel. Păstrează fixat în minte, să zicem, gândul de putere și sânătate și vei atrage spre tine tot mai multe gânduri de sănătate și putere. Gândește-te la ideea de forță, de mers înainte și vei atrage spre tine acele elemente care îți dau forță, care te ajută să mergi înainte.”

„Dorește-ți cu perseverență un cap limpede și vei avea un cap limpede. Cand vine momentul tău și îți poți oferi patru-cinci ore de relaxare pe zi, nu-ți asuma niciun efort în plus de dragul acelor câțiva bani în plus pe care ai putea să-i caștigi astfel. Această ocazie poate fi primul tău pas într-o viață nouă. Acordă-ți relaxarea. Nu te teme să te distrezi. Mintea ta va zămisli atunci planuri pentru reușitele viitoare; și cand îți vor veni în minte asemenea planuri, vei fi inspirat să le aduci la îndeplinire cu trupul tău.”
  

Este o carte bună. O carte motivațională utilă, mai ales pentru cei lipsiți complet de încredere și optimism.

Le recomand celor care cred că viața lor e un chin, să poarte această discuție cu ei înșiși, cu ajutorul lui Prentice Mulford.

yoga-cover-750x410.jpg

Despre autor:

Prentince Mulford a fost un scriitor umorist american, născut în 1834 în Long Island și  decedat în același loc în 1891.
A avut mai multe ocupații de-a lungul vieții, printre care: marinar, căutator de aur, profesor, politician, scriitor.

La vârsta de 29 de ani a publicat primul său articol.

Credința lui Prentice Mulford este că omenirea are puterea să se elibereze de condiționările materiale și să se înalțe spre o stare mai înaltă a existenței, că omul poate să se elibereze de suferință, de boală, de griji, pe măsură ce se apropie tot mai mult de spiritul divin. Mulford consideră că omul, prin gândurile lui, este cel care creează situațiile pe care le întâlnește.

Despre carte:

Editura: LIBRIS EDITORIAL

An aparitie: 2017

Număr pagini: 157

Link: Libris.ro

 

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.