Am donat sânge pentru Maria

Scriam acum câteva luni un articol despre o fată veselă, iubitoare, dar care are o luptă grea cu boala. Acea fată este MARIA. Link către articolul din vară  >>> https://pasionatidelecturablog.wordpress.com/2017/07/26/maria-are-nevoie-de-ajutor/

Maria face transfuzii de sânge în fiecare lună. DEPINDE DE ELE! Din nefericire, nu se găsește sânge tot timpul, pentru că doar 2% dintre români donează. 2% din 20 de milioane. Iar media europeană este de 10 procente.

De ce nu donează românii? Poate pentru că sunt bolnavi, poate pentru că se tem, poate pentru că (și cel mai probabil) NU VOR.

Statul român oferă donatorilor onorifici 7 tichete de masă, în valoare de aproximativ 70 lei, o zi liberă de la locul de muncă (sau scutire pentru elevi), un set de analize gratuite și reducere la abonamentele RATB și METROREX timp de o lună.

Oferă puțin? Da, mult sub celelalte țări. Ar putea crește numărul bonurilor pentru a-i convinge și pe cei mai nehotărâți. Dar pentru mine nu numărul bonurilor a contat, ci faptul că, împreună cu un prieten, i-am oferit Mariei două pungi de sânge.

Am donat la Centrul de Transfuzie Sanguină București,  unde Maria face transfuziile. Maria are nevoie de grupa B3+. Puteți dona pentru ea indiferent de grupa pe care o aveți. Ea va primi grupa potrivită. Trebuie doar să specificați atunci când oferiți chestionarul completat:„Pentru Constantin Maria, care face transfuziile aici”.

Noi am donat, voi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.