„Scurtă istorie a vieții mele” – Stephen W. Hawking(recenzie)

Astazi am avut placerea sa finalizez lectura autobriografiei lui Stephen Hawking, „Scurta istorie a vietii mele”, lucrare pe care o voi prezenta mai jos.

Cartea a fost publicata de Editura Humanitas in anul 2015 si cuprinde 132 de pagini. Un numar mic de pagini, dar trebuie sa tinem cont si de handicapul marelui cosmolog, Stephen Hawking, care poate scrie numai 3 cuvinte pe minut, cu ajutorul unui computer.

„SCURTA ISTORIE A VIETII MELE”

Stephen Hawking s-a nascut pe 8 ianuarie 1942, exact in ziua cand se implineau trei sute de ani de la moartea lui Galileo Galilei.

In primul capitol, „Copilaria”, Hawking isi prezinta familia, prietenii. De asemenea, prezinta societatea din acea perioada, momentele in care se plangea ca scoala nu-l invata nimic, dar si pasiunea pentru trenulete. Pentru a-si achizitiona un trenulet electric, a scos o suma de bani de la banca postei si si-a satisfacut dorinta, chiar daca trenuletul nu mergea perfect.

In capitolele urmatoare  descoperim viata de student a lui Stephen Hawking, boala de care sufera, contributiile aduse stiintei, viata lui familiala, calatoria in timp si gaurile negre.

Cartea contine ilustratii unice din viata cosmologului, ilustratii pe care le puteti analiza cumparand cartea de AICI      

„Pentru colegii mei sunt un fizician ca oricare altul, dar pentru publicul larg am devenit, probabil, cel mai cunoscut om de stiinta din lume.
Am avut o viata plina si satisfacatoare. Am convingerea ca invalizii trebuie sa se concentreze asupra lucrurilor pe care handicapul nu-i impiedica sa le realizeze si sa nu regrete ceea ce nu pot realiza. In ceea ce ma priveste, am reusit sa fac aproape tot ce am vrut.”   – Stephen W. Hawking

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.