Ultrasii, frumosii nebuni ai acestei tari.

“Ultimii nationalisti ai tarii sunt in peluzele romanesti” , spunea C.V. Tudor.  Dovada este prezentata in imaginea urmatoare:

Ce inseamna a fi ultras?

“A fi ultras inseamna a urmari meciurile si a-ti trai sentimentele intr-un sector special, distinct de celelalte, care este cel mai plin si mai popular dintre toate: PELUZA.
A fi ultras inseamna a fi mai mult decat un simplu suporter, pentru ca acesta nu este in stare de atatea sacrificii si pentru ca acesta nu intelege patosul tau, care vine din adancul inimii.
A fi ultras inseamna a iubi enorm fotbalul si a-l intelege ca o metafora a vietii, cu victoriile obtinute in ultimul minut… cu egalarile nesperate, obtinute in inferioritate numerica… cu infrangerile acceptate cu capul sus.
A fi ultras inseamna a-ti incuraja in cel mai bun mod cu putinta echipa iubita si a fi mai bun decat adversarii tai din peluza opusa, indiferent de rezultat sau de conditiile meteorologice, indiferent ca esti pe propriul stadion sau la 2000 de kilometri de casa.
A fi ultras inseamna a iubi culorile clubului si a le purta cu tine mereu, urmandu-ti echipa pe teren propriu sau in deplasare… in nici un caz a sta acasa si a urmari echipa la televizor.
A fi ultras inseamna a continua sa canti dupa ce ai primit golul infrangerii, chiar daca o faci cu lacrimile in ochi si cu moartea in suflet.
A fi ultras inseamna a fi constient ca mesajele, cantecele si coregrafiile tale sunt parte integranta a fotbalului si ca ele imping echipa ta spre victorie.
A fi ultras inseamna a considera intregul tau club o adevarata uniune intre feuda, castelul medieval si toti locuitorii acestuia, in care fiecare trebuie sa-si apere cu orgoliu si chiar cu pretul vietii numele, culorile si istoria acestei uniuni.
A fi ultras inseamna a-ti respecta adversarii care merita acest lucru, dar in acelasi timp a pastra rivalitatile istorice. A fi ultras inseamna a nu intoarce si celalalt obraz, ci a reactiona intotdeauna la provocarile si insultele factiunilor adverse.
A fi ultras inseamna a lua atitudine, a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta clubul favorit si a condamna orice actiune care ar fi impotriva lui, inseamna a contesta jucatorii care au jignit culorile clubului in trecut sau carora nu le pasa de viitorul echipei, ci joaca doar pentru bani.
A fi ultras inseamna a nu avea prea multe legaturi cu cei din conducerea societatii si a ramane autonomi in propriile alegeri, gandiri si manifestari.” – Articol de pe vechiul site al grupului Boys Dinamo.

Pe cat de frumosi sunt pe stadion, pe atat de urati sunt ultrasii in mass-media. Imaginea ultrasilor este denigrata tot timpul de presa si televiziuni. Se promoveaza doar micile nebunii ale ultrasilor, nu si sacrificiile pe care le fac ei pentru echipa favorita. De asemenea, se promoveaza bataile, nu donatiile facute de ultrasi pentru copiii bolnavi, nu deszapezirea caselor inghitite de nameti, nu dragostea pentru echipa si pentru tara.

Tot timpul un ultras va fi privit cu ura, pentru ca in mintea oamenilor ultrasul este reprezentat de bataile cu jandarmii, de injuraturile la adresa rivalilor, de scaunele si tortele aruncate in teren si de consumul de alcool si droguri.

Un om care se plimba pe strada imbracat in haine de stadion, va fi privit cu dispret de ceilalti cetateni, fiindca e DIFERIT.

Frumosii stadioanelor sunt dispretuiti pentru ca au o pasiune, pentru ca iubesc o echipa si ar face orice pentru ea.

Dar ei nu vor renunta. Vor tine steagul sus indiferent de situatie.

Pentru ca ei nu sunt simpli cetateni. Ei sunt ULTRASI.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.